قوانین لیگ ماموریت غیرممکن را می توانید در این لینک مشاهده کنید.
توجه: ارسال گزارش فنی برای این لیگ الزامی نیست. شرکت کنندگان باید اطلاعات فنی خود را طبق این فرم ارسال نمایند. عدم ارسال فرم موجب عدم تایید تیم خواهد شد.
لیست ربات های نمونه
لیست تجهیزات موردنیاز (به روز شده در تاریخ 22 بهمن 1396)
توضیحات_مربوط_به_رقابت_بخش_سکندری
توضیحات_مربوط_به_رقابت_بخش_پرایمری
گپ و گفتی با شرکتکنندههای عزیز
دوستان خوبم سلام!
امیدوارم که حالتون خوب باشه.
این متن رو برای این نوشتیم که خیلی ساده و خودمونی لیگ ماموریت غیرممکن رو براتون توضیح بدیم.
حتما تا حالا فکر کردید که اکثر لیگهای روبوتیک از یه جهتی مشکل دارن و اونم اینه که همهی بچهها در شرایط یکسانی رقابت نمیکنن. یعنی ممکنه بعضیا پروژهی ساخت روباتشون رو خیلی زودتر شروع کرده باشن، یا مثلا معلماشون تو ساخت بعضی از قسمتهای روبات بهشون کمک کرده باشن. اما توی لیگ ما از این خبرا نیست!!!
لیگ ماموریت غیر ممکن هدفش اینه که تا حد امکان بچهها رو در شرایط یکسان قرار بده و بیشترِ تاکیدش روی خلاقیته. یعنی برای شرکت در این لیگ اصلا نیازی نیست که از قبل روبات بسازید و بعد با اون روبات از پیش ساخته شده توی مسابقه شرکت کنید. فقط کافیه که مهارت ساخت روبات رو داشته باشید و در لیگ "ماموریت غیر ممکن" مسابقات روبوتیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر ثبت نام کنید. گام بعدی اینه که یه سری وسایل مثل میکروکنترلر، سنسور، موتور و ... تهیه کنید و با خودتون به محل مسابقات بیارید. در محل مسابقات یه میزکار براتون در نظر گرفته میشه و وسایلتون رو اونجا مستقر میکنید. اونوقت ما (یعنی کمیتهی داوری) براتون یه مسئله طرح میکنیم؛ مثلا میگیم یه روبات بسازید که بتونه یه جسمی رو بلند بکنه و یه جای دیگه قرار بده و شما شروع میکنید به ساخت همون روبات در محل مسابقات و با وسایلی که همراهتون آوردید. بعد از اتمام مهلت ساخت، همهی روباتها جمع آوری میشن و توی روز بعد با هم رقابت میکنن و به این ترتیب برندههای نهایی مشخص میشن.
خبر خوب اینه که برگزیدههای این مسابقه به عنوان نمایندهی کشور عزیزمون برای شرکت در مسابقات جهانی روبوتیک FIRA 2018 که در کشور دانمارک برگزار میشه انتخاب میشن و انشاالله اونجا افتخار آفرینی میکنن.
سوالات متداول:
-آقا ببخشید، ما دقیقا چه وسایلی باید بیاریم؟ یعنی شما میگین هرچی تو خونه داریم بزنیم زیر بغلمون و بیاریم سر مسابقه؟؟!!
معلومه که کمیتهی فنی چنین انتظاری نداره... در داخل قوانین یه سری از قطعات و وسایل مهم و تعداد موردنیازشون آورده شده، اما برای راحتی بیشتر شما، کمیتهی فنی در حال تهیهی یه لیست جداگانه ست که حداقل وسایل مورد نیاز برای شرکت در مسابقه داخلش نوشته شده، به علاوه وسایلی هم که اجازهی آوردنشون به محل مسابقه رو ندارید توی اون لیست مشخص میکنیم. تلاش ما اینه که تا روز جمعه مورخ 15 دیماه 1396 این لیست رو روی سایت قرار بدیم.
- آقا اون روباتی که میگین باید بسازیم باید تو یه روز ساخته بشه؟ آخه سخت میشه اینجوری...
تمامی اعضای کمیتهی فنی، یه زمانی خودشون دانشآموز بودند(!) و توی همچین مسابقاتی شرکت میکردند بنابراین کاملا شما رو درک میکنند. اگر روباتی که قراره ساخته بشه، در حدی نباشه که دانشآموزها بتونن تو یه روز بسازنش، فرآیند ساخت روبات رو به چند بخش تقسیم میکنیم و ازتون میخوایم که طی چند روز روبات مورد نظر رو بسازید. بنابراین نگران این مسائل نباشید.
- از نظر سنی چجوریه مسابقات؟ یعنی کلاس چندمیا میتونن شرکت کنن؟
بخش پرایمری برای بچههایی در نظر گرفته شده که از نظر سنی کوچکتر هستن، کسانی میتونن تو بخش پرایمری شرکت کنن که کمتر از 14 سال تمام، سن داشته باشن. یعنی چی؟ یعنی متولدین 29 اسفند 1382 به بعد.
اما بخش سکندری اساسا برای بچههای بزرگتر در نظر گرفته شده. تو بخش سکندری بچههایی که کمتر از 19 سال تمام سن دارن میتونن شرکت کنن. یعنی متولدین 29 اسفند 1378 به بعد. البته اگر بچههای کمتر از 14 سال هم دوست داشته باشن میتونن تو بخش سکندری شرکت کنن، اما واضحه که بچههایی بیشتر از 14 سال فقط میتونن تو بخش سکندری شرکت کنن. توجه کنین که این محدودیت سنی برای همهی اعضای تیم وجود داره. یعنی حتی یه تیمی که سه تا عضو کمتر از 14 سال و یه عضو بیشتر از 14 سال داره فقط میتونه تو بخش سکندری شرکت کنه. در ضمن یک نفر نمیتونه توی دو لیگ به صورت همزمان شرکت کنه و یا در دو تیم به صورت همزمان حضور داشته باشه.
- جایزهش چیه اونوقت؟
هر کدوم از لیگهای پرایمری و سکندری روباتهای مختلفی خواهند ساخت و بنابراین برندگان خاص خودشون رو دارن. به تیمهای برنده جایزهای با ارزش تقریبی 5 الی 15 میلیون ریال اعطا خواهد شد.
-خب حالا اگه ما بیایم و برنده نشیم چی؟ چه فایدهای برامون داره؟
دغدغهی اصلی همهی ما در کمیتهی فنی اینه که لیگ رو طوری برگزار کنیم که همهی بچهها علاوه بر اینکه مسابقه میدن، چیزهایی هم یاد بگیرن. بنابراین تلاش میکنیم که در حین برگزاری مسابقات، تعدادی معلم روباتیک و الکترونیک در محل کار دانشآموزان حضور داشته باشن و به همهی بچهها کمک کنن. البته کسانی که میان از اعضای کمیتهی فنی هستن و هر چیزی رو که بخوان آموزش بدن یا در موردش راهنمایی کنن حتما به همهی شرکت کنندهها میگن که عدالت هم رعایت بشه. بنابراین حتی اگه هیچ مقامی هم کسب نکنید، این مسابقه براتون مثل یه کارگاه عملی 5 روزهی روبوتیک خواهد بود. چون تجربه ما میگه که اصولا در حین ساخت پروژه ست که یادگیری حاصل میشه.
-مسابقه انفرادیه یا میشه تیمی هم شرکت کنیم؟ اگه میشه تیم داشت، تو هر تیم چند نفر میتونن باشن؟
تو این لیگ هم میتونید به صورت انفرادی شرکت کنید و هم به صورت تیمی. تعداد اعضای تیمها هم بستگی به زیربخشی که توش شرکت میکنید داره. اگه تو بخش پرایمری شرکت میکنید، تیمتون حداکثر میتونه 4 نفره باشه و اگه تو بخش سکندری شرکت میکنید حداکثر 5 نفر رو میتونید به عنوان یه تیم به ما معرفی کنید.
-تو محل مسابقات و در حین ساختن روبات میتونیم از اینترنت هم استفاده کنیم؟
در حال حاضر چنین امکانی وجود نداره و استفاده از اینترنت و تلفن همراه در حین مسابقات ممنوعه...
اما شاید در سالهای آینده و دورههای بعدی چنین امکانی رو فراهم کنیم.
-تو محل مسابقات میتونیم از کتاب و جزوه هم استفاده کنیم؟
بعععععععععععله!!! استفاده از هر گونه کتاب، جزوه، دیتاشیت، آموزش و ... در محل مسابقات کاملا مجازه و خیلی هم کار خوبیه...
-من یه چیزایی از روباتیک میدونم، چندتا روبات ساده هم ساختم. به نظرتون میتونم از پس این مسابقه بر بیام؟
اولا که "خواستن توانستن است". ثانیا فرض ما بر اینه که شماها ساختن روباتهای معروف و سادهای مثل روبات خط یاب، نوریاب، آتش نشان و ... رو بلد هستید و با همین فرض سوالاتمون رو طراحی میکنیم. بنابراین اگر تا حالا این روباتها رو ساختید و به روش ساختشون مسلط هستید، قطعا توصیه میکنیم که تو این لیگ شرکت کنین. اما اگه چنین روباتهایی رو نساختید، باز هم توصیهی ما اینه که تو لیگ شرکت کنید. میپرسید چرا؟ به خاطر این که معمولا تو این فضاهای رقابتی آدم کلی چیز یاد میگیره، از طرفی ما هم تو محل مسابقات حضور فعال داریم و سعی میکنیم به تمام سوالاتتون پاسخ بدیم و حتی بعضی چیزها کوچیک رو هم بهتون آموزش بدیم. بنابراین این لیگ رو صرفا به صورت یه مسابقه نبینید بلکه به عنوان یه کارگاه آموزشی ببینید که مسابقه هم داره...
خب دیگه... حرفامون تموم شد. امیدواریم که این نوشتار به دردتون خورده باشه. اگه هر سوال یا ابهامی داشتید حتما به ما یه ایمیل بزنین تا در اسرع وقت جوابتونو بدیم. به امید خدا به زودی در محل مسابقات میبینیمتون. تا اونوموقع خدا یار و نگهدارتون!